MILKA je kráva!

21. října 2014 v 20:52 | Boris Leto |  Choulostivosti
Nemám TV a občas mě nassss, co v ní na návštěvě uvidím.

Šňupni čáru, smrade


Cukr je problémem vyspělého světa. Je to droga, sám o tom můžu vyprávět. Při zkouškovém na vysoké jsem baštíval "Nutellu" za 20 kaček. Denně. A určitě jsem ji nejedl kvůli kakau, které tam snad ani nebylo... Po nastěhování do Prahy jsem spořádal Milku denně. Tam už kousek kakaa přidávají, ale kvůli kakau jsem ji určitě nejedl! Ze závislosti na sladkém mě dostal až dokument o unášení afrických dětí za účelem otrockého sklízení kakaových bobů (csfd). Od té doby jsem si čokoládu odpouštěl a byla to vlastně čokoláda, skrze kterou jsem si předně ukájel závislost na cukru.



Víš, že ve sladkostech pro děti je více cukru než u obdobných výrobků pro dospělé? "Čeho" asi tak potravináři chtějí docílit?... Brutálně jsem omezil sladké a nestačím se divit, kolik věcí je nechutně přeslazených, až se to s prominutím nedá žrát. Ale dětičky se v reklamách uculují, když jim ten shit podává maminka. Kdo Ti v dětství místo čokolády nosíval jablka?

Přidej vejce


Příběhy prodávají, spotřebitele nezajímají všechny parametry produktu. Příběh je mnohem srozumitelnější než výpis parametrů. Některé příběhy ovšem potřebují "výmluvnějšího vypravěče." Produkt může být kdeco, v mém případě e-kniha Habitat, v jiném případě PR pro potřeby "Dolfíkova" Německa, anebo produkty potravinářského průmyslu. Nemusím snad příliš zdůrazňovat, že jeden ze tří jmenovaných produktů nepotřebuje zásah korektora skutečnosti, aby se veřejnosti "nezvedl kufr."


Na konci duhy najdeš kravín


V reklamách se dozvídáme, že si kráva Milka údajně šmajdá po zelené trávě. Ale v největším českém kravíně v Uhelné Příbrami si 1 240 dojnic pošmajdá leda po betonu. Agrofert očekává 30 000 litrů mléka denně - to dělá 24 litrů za den a na 1 krávu. Páni a dámy zemědělci se nejspíš dali na alchymii a dojnicím očarovali vemena jako si mladý Arnie vylepšoval svaly zázračnými pilulkami. Jak ve videu říkala Kate, ono se i nepřirozené věci podají z jiného úhlu a hle, máme tu pokrok! Bohužel funguje rovnice - kde je na kupě moc zvířat a v nepřirozených podmínkách, tam bují nemoci. Však ono nám to všelijaké ptačí a prasečí chřipky ještě spočítají.


Kdo je ďáblem voháknutým do kamaší andělských? Účinkující v reklamách? Monsanto? Fialová kráva? Marketéři?

My?

Co Ty na to? Napiš do komentáře. :)

zdroje fotek: csfd, becuo.com, www.farmtec.cz
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Míša Míša | Web | 21. října 2014 v 21:51 | Reagovat

:-) ta kráva je snad jediná bez viny :-)

2 Boris Leto Boris Leto | E-mail | Web | 22. října 2014 v 11:37 | Reagovat

Svatá pravda, bohužel... :)

3 RaTTvs RaTTvs | Web | 22. října 2014 v 13:20 | Reagovat

Hezký článek. Pravda, pravda..
Znám to z praxí, ty velkochovy. Žádná zelená travička a veselý fialový kravičky tam fakt neposkakujou. :D

4 Boris Leto Boris Leto | E-mail | Web | 22. října 2014 v 16:02 | Reagovat

[3]: Náhodou bych si rád přečetl Tvé zkušenosti. Máš k tomu článek? :)

5 Boris Leto Boris Leto | E-mail | Web | 22. října 2014 v 16:02 | Reagovat

[3]: PS: Děkuji za pochvalu. ;)

6 hagridihratkysestiflercimcapem hagridihratkysestiflercimcapem | Web | 22. října 2014 v 16:29 | Reagovat

Myslím, že to bude ta kráva

7 Em Zet Em Zet | Web | 22. října 2014 v 16:36 | Reagovat

Také jsem dřív byla závislá na sladkém, na čokoládě. Jedla jsem taky tabulku denně. Asi jsem se toho ujedla... teď se mi po ní dělá špatně. :D

8 Boris Leto Boris Leto | E-mail | Web | 22. října 2014 v 16:46 | Reagovat

[7]: Já přešel na lahodné fair-trade čokolády 70%+. :D Dopřeji si ji jednou za dva týdny a jsem spokojený. :D A ještě není slazená tím bílým zlem, ale třtinovým cukrem, mňam! :D

9 Robka Robka | E-mail | Web | 22. října 2014 v 23:02 | Reagovat

Člověk chce být klamán a reklama mu to potěšení dopřává plnými doušky. Ty má sladká nevědomosti!

10 Robka Robka | E-mail | Web | 22. října 2014 v 23:04 | Reagovat

A zapomněla jsem dodat, že takových článků, jako je tento, není nikdy dost. Je dobré se zamyslet nad tím, co jíme a proč to vlastně jíme.

11 Boris Leto Boris Leto | E-mail | Web | 23. října 2014 v 18:00 | Reagovat

[10]: Také si myslím. :) Některá témata bohužel nikdy neomrzí.

12 MaddyHarry MaddyHarry | Web | 27. října 2014 v 20:44 | Reagovat

Jo pravda je vždy jiná... a horší či až krutá. A na čokoládě jsem závislí také byl. Dokázal jsem sníst dvě oříškové denně. Ale teď sladké vůbec nejím protože mě z toho bolí zuby - takže - pro někoho by to byl problém, ale mě to nevadí protože díky citlivým zubům nemám rád sladké.

13 Kate Jones Kate Jones | Web | 28. října 2014 v 16:39 | Reagovat

Článek je moc hezky napsaný! Taky jsem dřív byla závislá na cukru, teď kdy si chci dát čokoládu, tak ne Milku, ale Lindt od 85% :)

14 Boris Leto - spisovatel Boris Leto - spisovatel | E-mail | Web | 28. října 2014 v 20:13 | Reagovat

[13]: Tak tak, když už čokoládu, tak POŘÁDNOU čokoládu! :D Nedávno jsem měl 92% fair-trade čokoládu Vivani (cca za 60 kč), která byla slazená cukrem z květů kokosové palmy. :D Doteď mi nejde na hlavu, kolik květů na ní muselo padnout. :D

15 Boris Leto - spisovatel Boris Leto - spisovatel | E-mail | Web | 28. října 2014 v 20:17 | Reagovat

[12]: Zuby Tě zachránily! :D Co se týče cukru, tak mě dojímá, kolik se ho dává do kupovaných bábovek. Rád peču, ale cukr do těsta skutečně nenahazuji lopatou. :)

16 MarcoC MarcoC | E-mail | Web | 18. ledna 2017 v 13:05 | Reagovat

Miluju čtení vašich článků

17 Boris Leto - spisovatel Boris Leto - spisovatel | E-mail | 8. října 2017 v 20:42 | Reagovat

[16]: Jen aby! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama